bezoekers informatie

Voor wie is een bezoek interessant?

Iedereen die zich interesseert voor keramiek, zowel liefhebbers van design en beeldende kunst als makers (keramisten, ontwerpers, kunstenaars).

Waar lijkt het EKWC op? Wat krijgen we te zien?

Zoals het Textiellab in Tilburg er is voor textiel en het Glasmuseum in Leerdam voor glas, zo is het EKWC er voor keramiek. Er is te zien hoe klei keramiek wordt, van bakstenen, dakpannen, sanitair tot serviesgoed en beeldende kunst. Ook voorbeelden van vernieuwing, innovatie en experiment zijn er te zien. Zoals schuimporselein, glow-in-the dark tegels of een auto van keramiek. Of het toepassen van digitale technieken in keramiek (3D printen met klei). Ook bezoekt u het atelier van een kunstenaar.

Is de museumkaart geldig?

Het EKWC is geen museum en daarmee is de museumkaart niet geldig. Het EKWC is dynamisch van karakter, steeds veranderend en gaat vooral over het maakproces.

Kan ik een factuur voor mijn bezoek ontvangen?

Wilt u graag voor uw administratie een factuur ontvangen apart van uw entreebewijs? Dat kan, als u ons uw inschrijvingsnummer van de Kamer van Koophandel stuurt wordt het geregeld. Stuurt u een verzoek naar tour@ekwc.nl.

Is de rondleiding rolstoelvriendelijk?

We hebben verschillende routes die voor iedereen toegankelijk zijn. We vinden het wel fijn als u vantevoren kunt aangeven dat u een rolstoel gebruikt. Er is een traplift in het gebouw, en eenmaal boven kunt gebruik maken van de aanwezige rolstoel.

Zijn huisdieren welkom?

Huisdieren zijn niet welkom in het EKWC. Natuurlijk maken wij een uitzondering voor blindegeleidehonden of hulphonden.

Mag ik foto's maken?

Ja! Leuk! Bij werk in uitvoering overleggen we wel altijd even met de kunstenaar.

Kan ik de gids goed verstaan?

Tijdens de rondleiding maken we gebruik van een tourguide systeem. De gids draagt een headset met een microfoontje, en de gasten dragen een draadloos systeem met een wegwerp koptelefoon.

Hoe kom ik bij het EKWC?

met de auto
Vanaf Rotterdam / Den Haag: volg de A16 in de richting van Breda en neem dan de E312 naar Tilburg. Van daaruit volgt u de N65 naar ‘s-Hertogenbosch en neem de afslag Oisterwijk.
Vanaf Nijmegen / Arnhem: volg de A59 in de richting van ‘s-Hertogenbosch, en vervolgens de N65 naar Tilburg. Neem de afslag Oisterwijk.
Vanaf Maastricht / Eindhoven: volg de A2 in de richting van Eindhoven. Van daaruit volgt u de E312 naar Tilburg en neem de afslag Oisterwijk.
Vanaf Utrecht / Amsterdam: volg de A2 in de richting van Eindhoven. Vanaf ‘s-Hertogenbosch volgt u de N65 in de richting van Tilburg en neem de afslag Oisterwijk.
Neem de tweede afslag op de rotonde (Bedrijfsweg)
Neem de eerste afslag op de rotonde (Sprendlingenstraat)
De weg buigt naar links (Nijverheidsweg) en aan het einde naar rechts (Almystraat). Sundaymorning@ekwc is na 150 m aan uw rechterkant.

met het ov
Oisterwijk heeft een treinstation en is goed verbonden met Tilburg en Eindhoven. Sundaymorning@ekwc ligt op maximaal 5 minuten lopen vanaf het station. Als u vanaf het station komt, slaat u rechtsaf (de Spoorlaan) en na een paar meter slaat u weer rechtsaf. U steekt het spoor over en slaat linksaf, de Almystraat in. U kunt de voormalige fabrieksgebouwen zien waar Sundaymorning@ekwc en andere creatieve bedrijven gevestigd zijn. Sundaymorning@ekwc is het gebouw helemaal rechts.

 

Parkeren

Op dit moment wordt het KvL terrein opgeknapt en kan de (parkeer)situatie zomaar ineens wijzigen. Langs de Almystraat is het in elk geval niet toegestaan om te parkeren.
Er zijn een aantal bezoekersparkeerplaatsen bij het U-gebouw, vlak naast het EKWC (blauwe zone).
Aan de Ambachtstraat is een grote gratis parkeerplaats “Parkeren KvL”, slechts paar minuten lopen van het EKWC.

Garderobe

U kunt bij de ingang gebruik maken van lockers. Deze kluisjes kunt u afsluiten met een euromunt. U krijgt uw euro terug na gebruik. Aan de balie zijn muntjes beschikbaar.