Masterclass | porselein en kleur

Vanwege de RIVM-richtlijnen met betrekking tot COVID-19 hebben we helaas het Masterclass programma moeten cancelen. Deelnemers die zich hebben aangemeld, worden gecontacteerd en ontvangen een volledige restitutie.

Docent: Henk Wolvers
Datum: 15 en 16 augustus van 10.30 tot 17.00
Aantal deelnemers: maximaal 12, minimaal 6
Kosten: €350 inclusief materiaal, lunch, stoken en btw
Voertaal: Nederlands

 

De Masterclass Porselein en Kleur gaat over porselein in het algemeen, en richt zich specifiek op het inkleuren daarvan. De Masterclass start met een theoretisch gedeelte, waarna er ruimte is om zelf te werken met alle facetten van porselein en kleur. Tevens biedt Wolvers de ruimte eigen vraagstukken te bespreken.

Het doel is om het materiaal uit te dagen, de grenzen, alle mogelijkheden en onmogelijkheden te verkennen en veelvoorkomende technische vraagstukken te beantwoorden, niet direct gericht op het eindresultaat.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • De voordelen en nadelen van het gebruik van glazuur, engobes en pigmenten
  • Decoratietechnieken
  • Scraffito
  • Structuren in porselein
  • Stookprogramma’s
  • Veelgemaakte fouten

 

Henk Wolvers

Met meer dan 25 jaar ervaring met porselein is Henk Wolvers een pionier in het werken met porselein. Belangrijke uitgangspunten voor zijn werk zijn beweging en transparantie. Door een directe manier van werken zijn de vormen niet star en volgt de tekening of het lijnenspel de beweging van de vorm. Door zijn vele reizen en werkperiodes in Japan, China en Sundaymorning@ekwc heeft Wolvers zich gespecialiseerd in de vele facetten van het werken met porselein.

*Sundaymorning@ekwc behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de masterclass niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.