masterclasses | De kleur rood in glazuur (NL)

Masterclass | De kleur rood in glazuur

Docent: Lena Kaapke
Datum: 14, 15 en 16 december 2018 van  09.00-17.00
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 8
Kosten: €650,- inclusief materiaal, ovens, lunch en btw
Voertaal: Engels

Deze masterclass zal in gaan op de eigenaardige eigenschappen van de kleur rood in glazuur. Er wordt een praktisch overzicht gegeven van de technische mogelijkheden om de kleur rood in glazuur te produceren, met een focus op het artistieke werkproces. Lena Kaapke bespreekt historische en hedendaagse voorbeelden en toepassingen en alle bekende kleuren rood in glazuur.

Kaapke biedt een praktische introductie in artistiek glazuur onderzoek, laboratorium onderzoek, oven procedures en glazuur documentatie. Aan de hand van bestaande recepten wordt een persoonlijk onderzoek gestart wat zal resulteren in de ontwikkeling van een fysiek eigen rood-glazuren-archief.

Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen waardoor u aan het einde van de Masterclass een brede kennis heeft over de kleur rood in glazuur alsook praktische kennis en recepten om de gewenste resultaten te bereiken.

Lena Kaapke

Kaapke onderzocht in een drie jaar durende interdisciplinair onderzoekstraject alle aspecten van de kleur rood in keramische technieken. Ze ontwikkelde een visueel archief van historische en hedendaagse voorbeelden, deed laboratorisch onderzoek en creëerde een visuele presentatie en representatief spectrum van alle beschikbare keramische kleuren rood.

*Sundaymorning@ekwc behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de masterclass niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

 

footer-logo1
Almystraat 10
5061 PA Oisterwijk
The Netherlands
Phone: +31 (0)13 3031180 (algemeen)
Phone: +31 (0)6 25062376 (rondleidingen)
E-mail: tour@ekwc.nl