masterclasses | 3D digitale technieken voor keramiek (NL)

Masterclass | 3D digitale technieken voor keramiek

Docent: Sander Alblas
Datum: 19 oktober, 09.00 tot 17.00 en 20 oktober, 09.00 tot 14.00
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12
Kosten: €375,- (inclusief materiaal, btw en lunch)
Voertaal: Nederlands, Engels

 

Digitale technieken zijn in rap tempo terrein aan het winnen. Het Fablab van Sundaymorning@ekwc heeft zich onder leiding van Sander Alblas gespecialiseerd in het inzetten van deze technieken voor de keramiek. In deze intense masterclass loopt Alblas uitgebreid alle aanwezige digitale technieken langs en bespreekt de laatste ontwikkelingen, de voor -en nadelen, de verhouding van digitale technieken tot handwerk, productie en unica.

Onderwerpen die aan bod komen;

  • Welke 3D software, Open Source en commerciële pakketten,
  • 3D scannen,
  • 3D printen, voor o.a. gips, plastic en klei,
  • 3D frezen van mallen en digitale ontwerpen,
  • Computergestuurd polystereenfrezen van mallen en digitale ontwerpen.

 

Sander Alblas

Sander Alblas is naast ontwerper en grafisch kunstenaar de ontwikkelaar van zijn eigen  keramische 3D printer. Hij hackte een 3D poeder printer om te kunnen experimenteren met het printen van kleipoeder. Inmiddels is Alblas in binnen en buitenland bekend vanwege zijn expertise op het gebied van digitale keramische technieken. Hij onderzoekt diverse 3D print technieken in het keramische veld zoals bijvoorbeeld het poeder printen en FDM/FFF en ontwikkelde verschillende digitale mallen-maak-technieken en machines. Hij wordt op regelmatige basis uitgenodigd door internationale instituten en industrieën uit het veld voor het geven van lezingen en workshops.

* Uw aanmelding wordt na betaling in behandeling genomen. Sundaymorning@ekwc behoudt zich het recht voor om de masterclass te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen. Deelnemers die zich reeds aangemeld hadden wordt een andere datum aangeboden of het bedrag wordt teruggestort.

footer-logo1
Almystraat 10
5061 PA Oisterwijk
The Netherlands
Phone: +31 (0)13 3031180 (algemeen)
Phone: +31 (0)6 25062376 (rondleidingen)
E-mail: tour@ekwc.nl